Ingredients:
- Soak small pack of clear noodle until soft. Cut into short thread.
- Ground pork and chopped shrimp (optional).
- Shred the cabbage, carrots, and jicama.
- Chopp white onion and cilantro.
- Put in salt, pepper, an egg (use yolk for wrapping).
- Spring roll pastry
- Use Mozola oil for deep frying
How to make
Mix clear noodles, ground pork, shredded cabbage, carrot and jicama. Add salt, pepper and egg then onion and cilantro. If you want to taste the mixture, scoop 1 tablespoon of it and microwave for 20 seconds until cooked. Try it once cooled. When satisfied, wrap the rest of the mix into spring roll pastry and adhere with yolk (video).
ส่วนผสม
วุ้นเส้นแช่น้ำให้นิ่มพอดี ตัดท่อนแล้วใส่หมูสับและกุ้ง(สับเป็นชิ้น), หั่นฝอยกะหล่ำปลี, แครอทและมันแกวผสมเกลือ, พริกไทยคลุกด้วยไข่ (แบ่งไข่แดงสำหรับปิดแป้ง)จนเข้ากันดีแล้วใส่ หอมขาวและผักชีหั่นฝอย
ชิมรสก่อนห่อแป้ง สัก1ช้อนไมโครเวฟ20วินาที ส่วนที่เหลือจากห่อแป้งหมดแล้วผัดกับน้ำมันราดข้าวหรือยัดไส้มะระตุ๋นอร่อยค่ะ
การทอด
เปิดไฟแรงพอร้อนดีลงทอดจะฟูลอยขึ้น จึงเบาไฟลงคอยกลับไปมาเพื่อให้ข้างในสุกดีก่อนแล้วเปิดไฟแรงอีกรอบจนเหลืองกรอบพร้อมกันตักใส่กระชอนหรือกระดาษซับน้ำมัน
How to fry:
Turn stove on high heat. Put egg rolls in deep fryer, it will float up then turn stove on low heat. Continue stirring egg rolls until it is well done and golden brown (see photo).
Dip with chicken sauce. (รับประทานกับน้ำจิ้มไก่)
No comments:
Post a Comment