ส่วนผสม:
- ก๋วยเตื๋ยวเส้นใหญ่ ลอกเป็นเส้น ( สำหรับ 1 จาน )
- ผักคะน้า 2 ต้น
- เนื้อ ( ไก่,หมู,ทะเล )
- กระเทียม 1 กลีบ
- ไข่เป็ด 2 ฟอง
- ซีอิ้วหวานหรือดำ 2 ช.ต
- น้ำมันหอย 1 ช.ต
- เกลือ,น้ำตาลทราย อย่างละ 1 ช.ช ( ปรุงตามปริมาณเส้น )
- น้ำมันมะกอก
วิธีทำ:
- บุบกระเทียม ตั้งกะทะใส่น้ำมันให้ร้อน เจียวกระเทียม ใส่เนื้อผัดให้สุก.
- จึงใส่คะน้า ( ล้างและหั่นแล้ว ) เติมเกลือ, น้ำตาลทราย ผัดผักพอยุบ ใส่จานพักไว้.
- ใส่น้ำมันในกะทะผัดเส้นเติมน้ำมันหอยและซีอิ้วหวานให้หอม, สุกกรอบนิดหน่อย จึงใส่ไข่.
- คนไข่ให้สุก รวมเส้นกับผัดผักและเนื้อที่พักไว้ คนด้วยไฟแรง 1-2 นาที ชิมรส ตักใส่จาน.
โรยหน้าพริกไทยป่นและมะนาวตามต้องการ.
Ingredients:
- 8 ounces of flat, wide rice noodles. (Pulled apart into pieces)
- 2 Chinese broccoli, whole
- 5 ounces of any choice of meat (chicken, pork or seafood)
- 1 clove of garlic, minced.
- 2 large eggs.
- 2 tablespoon of sweet dark soy sauce.
- 1 tablespoon of oyster sauce
- 1 teaspoon of salt
- 1 teaspoon of sugar
- 1/4 cup of olive oil
HOW TO MAKE:
- Heat a wok or very large frying pan over medium heat. Add 2 tsp. of olive oil and stir-fry minced garlic with beef until cooked.
- Clean and slice the Chinese broccoli and then stir-fry it with the beef until leaves are wilted or softened. Mix in salt and sugar and then push ingredients onto another plate.
- Add another 2 tsp. of olive oil, then stir-fry noodles until slightly crispy. Pour sauces (oyster and sweet dark soy sauce) over the noodles. Crack the egg into the pan and scramble the egg with the noodles.
- Quickly stir-fry the rest of the ingredients that were in the plate together for about 1-2 minutes.
No comments:
Post a Comment