สิ่งที่ต้องเตรียม.
- หมูสับ ครึ่ง ก.ก
- หน่อไม้สับ 1 กระป๋อง
- พริกขี้้หนูสด 10 เม็ด
- พริกแกงเผ็ดกระป๋อง 1/4
- เกลือ 1 ช.ช
- น้ำปลา 1 ช.ต
- น้ำดาลทราย 1 ช.ช
- น้ำมันพืช 2 ช.ต
วิธีทำ.
- ตำหริอสับ พริกขี้หนู ละเอียดจึงใส่พริกแกงแดงและเกลือผสมด้วยกัน พักไว้
- หน่อไม้กระป๋องควรล้างก่อนหรือต้มก่อนแล้วล้างน้ำเย็น พักไว้
- ใส่น้ำมันในกะทะพอร้อน ใส่หมูสับผัดให้สุก
- ใส่พริก ผัดให้หอมกลิ่นพริก จึงใส่หน่อไม้
- เติมน้ำปลา, น้ำตาล ชิมรส
ตักใส่จานหรือราดข้าวกับไข่ดาว พร้อมเสริฟ
Ingredients
Serves 2
- 1 lb of ground pork
- 1 can of bamboo shoot
- 10 fresh Thai chili
- 1/4 red curry paste
- 1 tsp. salt
- 2 tbsp. fish sauce
- 1 tsp. sugar
- 2 tbsp. olive oil or vegetable oil
Preparation
- Ground fresh Thai chili with mortar and pestle or chop until fine. Stir in red curry paste and salt.
- Wash and boil bamboo shoot for 5 mins. Drain.
- Drizzle oil in pan until simmer. Stir fry ground pork until well done.
- Mix in chili until you can smell them.Put bamboo shoot stir together.
- Add fish sauce and sugar.
No comments:
Post a Comment