Monday, February 18, 2013

ผัดพริกหมูสับกับหน่อไม้, Pad Prik Ground Pork with Bamboo Shoot.



สิ่งที่ต้องเตรียม.

  1. หมูสับ ครึ่ง ก.ก
  2. หน่อไม้สับ 1 กระป๋อง
  3. พริกขี้้หนูสด 10 เม็ด
  4. พริกแกงเผ็ดกระป๋อง 1/4 
  5. เกลือ 1 ช.ช
  6. น้ำปลา 1 ช.ต
  7. น้ำดาลทราย 1 ช.ช
  8. น้ำมันพืช 2 ช.ต

วิธีทำ.

  1. ตำหริอสับ พริกขี้หนู ละเอียดจึงใส่พริกแกงแดงและเกลือผสมด้วยกัน พักไว้
  2. หน่อไม้กระป๋องควรล้างก่อนหรือต้มก่อนแล้วล้างน้ำเย็น พักไว้
  3. ใส่น้ำมันในกะทะพอร้อน ใส่หมูสับผัดให้สุก
  4. ใส่พริก ผัดให้หอมกลิ่นพริก จึงใส่หน่อไม้
  5. เติมน้ำปลา, น้ำตาล ชิมรส
 ตักใส่จานหรือราดข้าวกับไข่ดาว พร้อมเสริฟ

Ingredients

Serves 2 

  1. 1 lb of  ground pork
  2. 1 can of bamboo shoot
  3. 10 fresh Thai chili
  4. 1/4 red curry paste
  5. 1 tsp. salt
  6. 2 tbsp. fish sauce
  7. 1 tsp. sugar
  8. 2 tbsp. olive oil or vegetable oil

Preparation

  1. Ground fresh Thai chili with mortar and pestle or chop until fine. Stir in red curry paste and salt.
  2. Wash and boil bamboo shoot for 5 mins. Drain.
  3. Drizzle oil in pan until simmer. Stir fry ground pork until well done.
  4. Mix in chili until you can smell them.Put bamboo shoot stir together.
  5. Add fish sauce and sugar.



Serve with a plate of rice and fried egg.

No comments:

Post a Comment