สิ่งที่ต้องเตรียม
- แป้งเกี้ยว 1 ห่อ
- หมูสับ 2 ขีด หรือ ชีส( mozzarella cheese ) ที่ขูดแล้ว 1/2 ถ้วย ( เลือกตามชอบ )
- เกลือ 1 ช.ช
- น้ำเปล่าสำหรับทาขอบปิด
- น้ำมันสำหรับทอด
วิธีทำ
- หมูสับผสมเกลือ นวดรวมกันพักไว้ในตู้เย็น
- นำเกี้ยวทีละแผ่น วาง ชีส หรือ หมูสับ 1 ช้อนชา กลางแผ่น
- ใช้น้ำทาขอบ 2 ด้าน นำอีกด้านมาประกบปิด
- การทอดใช้ไฟปานกลาง พอออกเหลืองกลับด้าน จนสุกเหลือง
- ใช้กระชอนตักขึ้นวางบนกระดาษซับน้ำมัน
ใช้ซอสน้ำจิ้มไก่
Ingredients
- 1 pack wonton sheets/wrapper
- 2 oz ground pork or 1/2 cup shredded Mozzarella cheese (Your choice)
- 1 tsp. salt
- water in a sauce bowl
- canola oil for deep fry
Preparation
- Add salt to ground pork. Knead with hands and fingers until well-blended. Put in refrigerator until ready for use.
- Take one sheet of wonton wrapper and sprinkle 1 tsp of mozzarella or ground pork on center of each wonton.
- Use water in a sauce bowl as adhesive. Brush or dab water on the two side edges or corners of wonton and fold over to form triangle. Finish by pressing moistened edges together to seal (See photo).
- Over medium heat, fry wontons until golden, turning once for 1-2 minutes.
- Place a paper towel or napkin on a separate plate to drain oil.
Use store-bought sweet and sour sauce for dipping.
No comments:
Post a Comment